ONZE SERVICES

GARAGE MOLENHEEM EZINGE

Reparatie

Garagebedrijf Molenheem is al ruim 50 jaar een begrip als het om auto's gaat in Ezinge, en gevestigd aan de Nieuwestreek te Ezinge. Naast verkoop van auto's, onderhoud, reparatie, banden,  APK en schadeherstel van alle merken, zijn wij als vanouds gespecialiseerd in Fiat.

Wij werken met originele onderdelen en hanteren betaalbare prijzen. Met de kennis, technische trainingen en de laatste testapparatuur in huis, kunnen we elke auto onderhouden en repareren.

Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan steeds voorop in onze dienstverlening. Velen hebben die al als zeer goed ervaren. Graag willen we u eens uitnodigen om ook eens kennis te maken met onze service, gastvrijheid en no-nonsense bedrijfsvoering. Wij verwelkomen u graag in ons bedrijf aan de Nieuwestreek in Ezinge, waar de koffie als vanouds voor u klaar staat!

Henk Scholtens.

reparatie_onderhoud

onderhoudOnderhoud

Een goede, veilige auto aanschaffen is één... uw auto ook goed en veilig onderhouden is een andere zaak. Natuurlijk kunt u daar zelf heel wat aan doen. Denk bijvoorbeeld aan koeling, oliepeil, verlichting en bandenspanning. Maar om ervoor te zorgen dat uw auto 100% betrouwbaar en in topconditie blijft is het nodig dat er regelmatig met een vakkundig oog naar gekeken wordt.

Onderhoudsbeurt
De Algemene Periodieke Keuring is niet meer dan een momentopname. Bovendien wordt vooral gekeken naar de verkeersveiligheid. Motor en versnellingsbak komen bijvoorbeeld helemaal niet aan de orde. Wordt uw auto goedgekeurd, dan betekent dit dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Ondanks de APK moet er regelmatig door een vakman naar de staat van uw auto gekeken worden. Hoe vaak hangt uiteraard helemaal af van hoeveel u rijdt. U weet zeker dat garagebedrijf Molenheem uw auto van top tot teen controleert. Daarbij komen alle belangrijke onderdelen aan de orde. Van remmen en banden tot schokdempers, uitlaat en katalysator.

Wordt bij de onderhoudsbeurt een mankement geconstateerd, dan hoort u dit meteen. Ook kan de monteur u precies vertellen welke reparaties u op korte termijn nog kunt verwachten. U weet dus vooraf precies waar u aan toe bent en wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Banden, uitlaten, accu’s

Voor nieuwe (winter)banden, een uitlaat, een accu of schokbrekers is garagebedrijf Molenheem het juiste adres. U vindt er een grote sortering van alle bekende merken tegen zeer concurrerende prijzen. En altijd zeer snel leverbaar, vaak zelfs direct.


Winterbanden

Het algemene advies is om in Nederland vanaf november tot en met maart op winterbanden te rijden. Winterbanden hebben in de herfst- en winter een sterk verbeterde grip en zorgen dus voor uw veiligheid!

De voordelen op een rij:
- Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7oC
- Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer
- Betere wegligging in bochten
- Kortere remweg (ca. 10% bij winterse omstandigheden)


Aansprakelijkheid in het buitenland

In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden tijdens de wintermaanden verplicht.
Mocht u een ongeluk krijgen/veroorzaken, kunt u in grote problemen komen wanneer blijkt dat u op zomerbanden reed.


Opslag winterbanden

Wij verzorgen ook de opslag van uw winter- en zomerbanden. Op deze manier blijven de banden in goede staat.

Deze service bieden wij aan tegen een vast tarief en is inclusief het monteren en balanceren van de banden op uw auto.

Autoschade... wat nu?


schadeAutoschade is altijd vervelend en komt nooit gelegen. Garage Molenheem helpt u graag verder!

U stuurt het schadeformulier op naar uw tussenpersoon of uw verzekeraar. Afhankelijk van het soort verzekering (WA, WA+ of casco) wordt de procedure als volgt in gang gezet:

WA-polis
Als benadeelde schakelt de verzekeraar van de veroorzaker een schade-expert in. Als er twijfel is over de schuldvraag moet u zelf een schade-expert inschakelen. Uw verzekeraar, assurantietussenpersoon of schadehersteller kan u vertellen met welke schade-experts gewerkt wordt. De kosten van deze expert zijn verhaalbaar op de tegenpartij. Maar let op, deze moet de aansprakelijkheid wel (schriftelijk) erkend hebben.
Heeft u een rechtsbijstandverzekering voor uw auto? Dan kunt u de expert via deze verzekeraar laten inschakelen.

WA+ polis
Hiervoor geldt hetzelfde als bij een WA polis. Betreft de schade geen aanrijding maar door de gevolgen van brand, inbraak of diefstal, dan schakelt de verzekeraar zelf een expert in. Bij niet te hoge schades neemt de verzekeraar soms genoegen met een duidelijke, gespecificeerde pro forma rekening of een reparatiefactuur. Het helpt uiteraard als deze afkomstig is van een schadehersteller die bij de verzekeraars bekend staan als deskundig en betrouwbaar.

Cascopolis
Uw verzekeraar schakelt zelf een expert in.

Expert aan het werk
De expert bekijkt de schade. Hierna bepaalt hij de omvang van de schade, het schadebedrag, de wijze van herstel en de kosten ervan. Bij deze bepaling geeft de reparateur en soms ook de verzekerde zelf zijn visie. In verreweg de meeste gevallen worden de expert, schadehersteller en de verzekerde het met elkaar eens. Vervolgens wordt een expertiserapport gemaakt voor de verzekeraar.

Airco Service en onderhoud

Garage Molenheem biedt nu ook Airco Service en onderhoud aan.

U kunt bij ons terecht voor het reinigen, vullen en onderhoud van u airco.

Een goedwerkende airco zorgt ervoor dat in de winter de ruiten niet beslaan en de lucht op een warme zomerdag lekker koel is.

Beslaan de ruiten voortdurend of koelt de airco niet meer zo goed als voorheen? Dan is het tijd voor onderhoud aan uw airco. Geadviseerd wordt om uw airco jaarlijks te laten reinigen.

Het koudemiddel in uw aircosysteem neemt door verdamping ieder jaar met ongeveer 8 tot 10 procent af. Wij raden aan om eens per 2 jaar de airco bij te laten vullen. Hiermee zorgt u ervoor dat de airco goed blijft werken/koelen. Wanneer de airconditioning niet goed genoeg gevuld is, wordt de compressor niet goed gesmeerd en kan schade ontstaan en uiteindelijk kapot gaan. Het koudemiddel dat door de A/C circuleert fungeert namelijk als transportmiddel voor de in het systeem aanwezige olie. Deze olie heeft de airco-compressor nodig voor de smering. De kosten voor het vervangen of repareren van de compressor liggen vele malen hoger dan het laten uitvoeren van een airco onderhoudsbeurt.

Maak een afspraak

U kunt ons bellen voor een afspraak of stuur een bericht en wij bellen u terug.

opening

Garage Molenheem Ezinge

Nieuwestreek 21

9891 AA Ezinge

Telefoon: 0594 - 621209

E-mail: info@molenheem.nl