Laatste Nieuws

5 februari 2020

De oplossing tegen steenmarters!

Heeft u last van steenmarters in de auto?

Dan hebben wij de oplossing!

Steeds meer mensen hebben last van steenmarters onder hun motorkap, die de bedrading kapot knagen. In veel auto’s bestaat de bedrading voor een deel uit visolie. (bijvoorbeeld de bougiekabels) Dit trekt de steenmarters aan, vooral de jongen. Omdat ze denken dat ze dit kunnen eten, knagen ze deze kapot.

Er is nog een andere oorzaak, marters scheiden namelijk een stofje af waarmee ze hun territorium markeren. Als u uw auto parkeert in het territorium van marters, kunnen ze binnendringen in de motorkap en alle bedrading kapot maken. Dit doen ze om de ‘verkeerde’ geur uit hun territorium te verdrijven.

Steenmarters zijn een beschermde diersoort, het aantal steenmarters neemt toe vanwege de bescherming. Hierdoor nemen de problemen onder de motorkap van autobezitters ook toe. U mag steenmarters alleen verjagen, want ze bestrijden met gif, vangen of doden is verboden!

De marterverschrikker

De oplossing plaatsen we daarom ook onder de motorkap/in het motorruim. De marterverschrikker met hoogspanningsplaatjes. Dit is een dubbele bescherming tegen marters. De hoge toon die wordt uitgezonden, wordt door marters zo veel mogelijk vermeden. Wanneer er toch een keer een marter in uw auto verzeild raakt, dan krijgt het van de in de motorruimte aangebrachte hoogspanningsplaatjes een elektrische schok, waardoor het dier wordt verjaagd. Beide beschermingswijzen zijn voor mens en dier ongevaarlijk.

Vanaf €199,-

 

9 april 2017

Garage Molenheem is verbouwd.

Zoals sommigen al hadden gemerkt, zijn we de afgelopen weken wat aan het verbouwen/veranderen geweest.  We hebben nu een kantine (voor koffie drinken, wachten op u auto) en een kantoor (in de showroom) voor alle zakelijke afhandelingen. We zitten nu in de laatste fase; schoonmaken, opruimen en de laatste puntjes op de i. We zien jullie graag in onze vernieuwde garage!

22 september 2016

Allround autobedrijf in Ezinge!

Garage Molenheem is een universeel autobedrijf dat klein en groot onderhoud en APK uitvoert aan alle merken en typen auto’s. Eveneens kan het motormanagement van uw auto worden uitgelezen. Daarnaast is de garage Fiat specialist.

Garage Molenheem stelt zich graag voor
HenkenJamie1Sinds 1963 is de garage gevestigd aan de Nieuwestreek 21 in Ezinge. Het pand was van oorsprong een school. Bij het opknappen van het gebouw kwam de oude voorgevel tevoorschijn: School met den bijbel. Achter de school stond 1956 een molen.
Deze molen is de reden van de naam van de garage.
Toen de school verhuisde, vestigde zich er het loonbedrijf van Kees Kooi. In 1963 startte de heer van der Klei er een garagebedrijf. Vanaf 1989 werkte Karst van der Schans in de garage. Hij nam het bedrijf na een aantal jaren over en kocht het pand tien jaar geleden.
Om gezondheidsredenen is het bedrijf een jaar eerder dan gepland overgenomen door Henk Scholtens en zijn vriendin Jamie Dunning. Henk werkt al 14 jaar als monteur bij Molenheem. Hij kent het bedrijf door en door. Echter voor Henk en Jamie kwam de overname sneller dan verwacht. In een periode van 2,5 maand moest veel geregeld worden. Zonder de hulp en steun van Karst van der Schans en zijn vrouw Wienie was dat niet gelukt.

Wat kan Garage Molenheem u bieden?

Je moet kunnen vertrouwen op je auto. Daarom is goed onderhoud van belang. Molenheem repareert auto’s en alles wat daarbij komt kijken. Om over de juiste vakkennis te beschikken, is scholing van groot belang. Jaarlijks neemt Henk Scholtens dan ook deel aan de trainingen die via de grossier van de automaterialen (AutoNiveau) worden verzorgd. De toename van de elektronica in auto’s vraagt om andere kennis en vaardigheden dan een aantal jaren geleden.

Naast het repareren van auto’s en de APK kan u bij Molenheem terecht voor tweedehands auto’s. Er is altijd een klein aanbod aan auto’s in de showroom. Daarnaast kan het bedrijf voor u op zoek naar de auto die u wenst. Henk heeft goede contacten met autobedrijven in de regio en koopt en verkoopt auto’s via deze bedrijven.

Waar misschien niet zo snel aan wordt gedacht, is dat Molenheem ook banden vervangt en repareert van skelters en kruiwagens. Ook voor kleine laswerkzaamheden kunt u er terecht. Onlangs is de poot van een stoelkruk weer aan de kruk gelast. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld een tuinfrees bent u bij Molenheem aan het goede adres. Wilt u alleen onderdelen kopen, kunt u dit ook bij ons bestellen.

Heden & Toekomst

Sinds juli zijn Henk Scholtens en Jamie Dunning de trotse eigenaren van het autobedrijf. Henk als monteur en in- en verkoper van auto’s en Jamie is grotendeels achter de schermen druk met de administratie, de facturering en de schoonmaak.

Beiden vinden het belangrijk om de band met het dorp Ezinge te verstevigen. Het sponsoren van de jaarlijkse feestweek in juli en de kinderspelweek in de zomervakantie horen daarbij.

Garage Molenheem is al meer dan 50 jaar een begrip in Ezinge en omstreken. Henk en Jamie zetten het bedrijf op dezelfde manier voort. Er gaan ook veranderingen plaats vinden. Zo is de APK-prijs verlaagd. Verder wordt hard gewerkt aan een nieuwe  website en wordt de social  media ingezet voor meer naamsbekendheid.

De belangrijkste doelstelling van Molenheem is: tevreden klanten, die terug blijven komen!

opening

Garage Molenheem Ezinge

Nieuwestreek 21

9891 AA Ezinge

Telefoon: 0594 - 621209

E-mail: info@molenheem.nl