APK Keuring

Vraag naar onze voordelige tarieven

Voor uw APK-keuring kunt u ook terecht bij garage Molenheem.

Bel even voor een afspraak, kom even langs of vul het contactformulier in op deze website.

 

apk_Henk

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op de website overheid.nl
Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. Verderop leest u hier meer over.

Wanneer en hoe vaak een APK-keuring

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.  Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u  daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert  uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.  Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn. In dit artikel leest u hier meer over.

Als uw voertuig al eerder is gekeurd
Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de APK-keuring bekijken bij Voertuiggegevens online raadplegen of u kijkt naar de datum die op het APK-keuringsrapport staat. Vóór deze datum moet het voertuig opnieuw goedgekeurd zijn.

Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd
Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, dan kunt u dit schema zien wanneer het voor het eerst voor APK gekeurd moet worden. Hier vindt u het schema met APK keuringsfrequenties.

Wijziging brandstof
Als de brandstof van uw voertuig wijzigt, dan kan dit van invloed zijn op de APK-frequentie. Bijvoorbeeld een auto gaat van benzine naar gas, de frequentie verandert dan van 4-2-2-1 naar 3-1-1-1.

Eerder keuren voor APK
Als u niet in de gelegenheid bent om het voertuig te laten keuren, op of vóór de einddatum van de APK, dan kunt u uw voertuig al vanaf  twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Herinneringsbrief of e-mail van de RDW
Zes weken voor de APK-vervaldatum stuurt de RDW een herinneringsbrief.

Wilt u liever een bericht per e-mail ontvangen, dan kan dit via mijn berichtenbox.
Let er wel op dat u uw voertuig op of vóór de datum laat keuren. Als uw voertuig te laat goedgekeurd is, krijgt u een boete.
opening

Garage Molenheem Ezinge

Nieuwestreek 21

9891 AA Ezinge

Telefoon: 0594 - 621209

E-mail: info@molenheem.nl